Prázdninové závody

Prázdniny se nám kvapem blíží ke svému konci a tak je na čase zhodnotit naše vystoupení. Prvním vícedenním závodem byla Cena Střední Moravy (CSM) za pořádání oddílu z Konice. Za mohutného vedra vystoupali na stupně vítězů: 2. Vítek (H16B), DavidK (H21B), 3. Milada (D55C) a Tonda (H55B).

H.S.H. Vysočina Cup se běžel v samém centru Žďárských vrchů. Na pěkných terénech se nám sice nedařilo prosadit se na medailové pozice, ale za zmínku rozhodně stojí 6. místo a tudíž velká bedna Evči Horčičkové v elitní ženské kategorii.

V adršpašském skalním městě se běželo pět etap Advanta Cupu za účasti našich Jánošíků a Jadviščoků.

Další závody Tuhannet Kumpareita na Kunčické hoře byly vzhledem k polomům před závody zrušeny, podobně jako srpnové Rumcajsovy míle v Českém Ráji (tam zas hrozily požáry). Na Bohemii nás reprezentovala Terka Janošíková a ve své kategorii D16A porazila všechny své soupeřky a zaslouženě vyhrála. Na vidnavských terénech ala skandinávie v rámci závodů Grand Prix Silesia se na první místo promapoval a doběhl Honza Horký ml. (H35A) a bramboru si odvezl Honza Horký st. (H65).

Olomoučtí orienťáci se objevili i na startu EFOL (evropské mistrovství lesníků) v jižním Maďarsku. Ve sprintu získal stříbrnou medaili Štěpán Šimek a na krátké trati získal Štěpán bronz. Novopečený lesák Matouš Prachař si při své premiéře vybojoval na krátké trati zlato. Další zlato Štěpán s Matoušem získali ve štafetě. A zlato nakonec získal i Tonda v superštafetě s Ďunďou Zuzánkem a Tomikem Václavkem. Ve štafetách zabojovala i Hanka a dovezla si domů bronzovou medaili.

Do konce prázdnin nás ještě čekají Pěkné Prázdniny v Českém Ráji, Cena Východních Čech a Karst Cup ve Slovenském Krasu. A pak již podzimní sezóna.