SOBí víkend aneb když se daří, tak se daří …..

SOBí víkend aneb když se daří, tak se daří …..

To, že Terka má bronz z MČR ve sprintu v ženách, je skvělá zpráva pro náš oddíl. Vždyť v historii oddílu získaly medali v elitě ve sprintu MČR jen dvě naše závodnice: Adélka Jakobová stříbro v roce 2012 a Vendula Horčičková rovněž stříbro v roce 2014!

Zpráva je znásobená i tím, že v elitní kategorii žen bylo pět závodnic pocházejících z naší olomoucké líhně (a to nestartovala ještě Lenka a Vendula, které také na finále mají):

2. Adélka Indráková, 3. Terka Janošíková, 7. Adélka Jakobová, 19. Magdalena Čermáková, 22. Johanka Šimková – Prostě slušný oddíl 🙂

Ale o víkendu se dařilo většině SOBů, kteří se postavili na start.

Začněme však sobotou. Závodilo se v lesoparku kolem pevnosti Špilberk s množstvím různých hradeb a průchodů v nich . Tratě moc pěkně postavené, počasí super. Závod byl rychlý, což způsobovalo u mnoha závodníků chyby. Například finišmenka Žabin v elitě vynechala kontrolu a tak připravila štafetu Žabin o jasné zlato…. My jsme nejdřív jsme tleskali Terce, která jako hostující finišmenka štafety Šternberk ve složení Ema Marková, Vít Horčička, Mikuláš Jirka a Tereza Janošíková přiběhla po nejlepším výkonu na úseku pro mistrovský titul ve sprintových štafetách v kategorii DH18 s náskokem 29 vteřin. Poté si svou chvíli slávy užila naše veteránská štafeta , která ve složení Iva Poklopová, Roman Šimek, David Kopecký a Eva Horčičková díky vyrovnanému výkonu svých členů získala stříbrnou medaili v kategorii DH180 za účasti 16ti štafet. Ivča závod velmi dobře rozběhla, předávala na 3. místě se ztrátou 2.02 minut na Spartu Praha. Roman po opatrném výkonu udržel 3. místo se ztrátou 49 vteřin na SK Praga, David běžící téměř bez chyb předával na druhém místě se ztrátou 1.51 minut. Výborně finišující Eva s nejrychlejším časem na úseku stáhla náskok SK Pragy o 59 vteřin. Umístění na bedně ve Veteraniádě ČR štafet nemá v historii oddílu obdoby !!!! Potěšilo zejména vítězství nad rivaly ze sousedního Šternberka :-).

Dařilo se i našim dalším dvěma štafetám. Nikdo nediskl !!!! To je po zkušenostech z minulých štafet pokrok. A nebylo to tím, že by tratě byly jednoduché. V některých kategoriích bylo diskobolů až 40%. Například všechny tři mixové štafety Šternberku byly disklé… Skvěle zaběhla naše štafeta ve složení Vlaďka, Dominik, Pepa a Éliška, kteří skončili 3. v kategorii DH21A. Úspěchem je i 10. místo v mixech, které vybojovala štafeta ve složení Helenka, Štěpán, vojta a Honza Vrána.

V neděli ráno se běžela kvalifikace elitních kategorií mužů a žen, Vetreraniáda ČR a oblastní žebřík v lesoparku na Kraví hoře a v přilehlém sportovním a rekreačním areálu. Tratě byly opět pěkně postavené a obtížné s mnoha brankami. Vtipné bylo umístění některých kontrol v areálu koupaliště (kontrola nahoře po schůdcích u vstupu na skluzavku). Opět mnoho závodníků dělalo chyby. Skvělý výkon v kvalifikaci žen předvedla Terka janošíková, když vyhrála svůj rozběh o 23 vteřin. Svůj životní závod zaběhl David Kopecký, který obsadil 2. místo v H35 (o vteřinu před Jirkou Otrusinou).  Pochvala náleží i za:

5. místo – Kája v D14C

6. místo – Eliška v D16C, Eva ve Veteraniádě ČR v kategorii D45

7. místo – Vikča v D14C

Ve večerním finále kromě Terky zaběhla skvěle i Vlaďka v D16, kde obsadila 21. místo mezi 47 soupeřkami převážně s licencí A. Poslední třetinu závodu Vlaďka zaběhla rychleji než vítězka!!! Škoda jen, že jí 5 vteřin dělilo od 20. místa, které by pro Vlaďku znamenalo licenci A. Vlaďka je však šikulka a tuto licenci získá jiným způsobem (napříkllad umístěním v B žebříčku).