Velké stádo SOBů putuje na Vysočinu

Velké stádo SOBů putuje na Vysočinu

19-ti členná skupina olomouckých SOBů se zúčastní Mistrovství ČR na krátké trati v mapově atraktivní Lipnici nad Sázavou. V sobotu se běží kvalifikace, v neděli pak finále, které bude pod dohledem televizních kamer, přímý přenos je naplánován na ČT Sport od 12 hod. Na závody je přihlášeno téměř 1700 závodníků.

Většina SOBů startuje ve Veteraniádě, zastoupení v mistrovských závodech máme v kategoriích  H16, H18 a D18. Zatímco hoši budou sbírat zkušenosti,  Terka je pasována Béďou do role “obrovské favoritky”. Držíme palce, ať se našim zástupcům podaří závod zaběhnout tak, aby byli se svým výkonem spokojeni.

Start kvalifikace 00=12.00 h., vzdálenost 2300 m s převýšením 45 m, karanténa pro mistrovské kategorie začíná v 12:20 h. a je vzdálena 1200 m cestou na start. Mapa Lipnice slibuje mapařský zážitek. Jehličnatý les je porostově velice pestrý, v některých místech jsou smrkové hustníky a zarostlé paseky s nepříjemným podrostem.

Všechny potřebné informace včetně pokynů a startovních listin jsou na stránce závodu.

Upozornění na dopravní komplikaci na příjezdu ve směru od Humpolce: v Humpolci je uzavřena ulice Čejovská – výjezd ve směru na Světlou nad Sázavou. Objížďka je vedena po místních komunikacích a silnicích nižších tříd přes Budíkov do Kejžlice, u rybníka Kamenná trouba doprava po objízdné trase směrem na Lipnici n. S. Navigačně jednodušší příjezd od Humpolce je po silnici č. I/34 směr Havlíčkův Brod, odbočit v obci Věž na Jedouchov a Krásnou Horu.

Doprava na závody:

Ivča Poklopová – Víčko, Matouš

Roman – Johanka, Štěpán, Terka

Ostatní se domluvte přes vzkazník. Jede Renata, Horký, Robin, Jadviščok

Ubytování v hájovně se sprchou a kuchyňkou. Spacáky a karimatku s sebou.