Závod v Pustém Polomu ukončil letošní žebříček B-Morava

Závod v Pustém Polomu ukončil letošní žebříček B-Morava

Terén závodů dle mapaře: hustníkový chaos skoro všude, častá bahniště, hodně trávy a místy i ostružin. Vyplatí se střídat a kombinovat azimuty s jemným čtení mapy, zejména na rovině bez cest.

Terén závodů podle mne: hustníkový chaos skoro všude, hodně trávy a místy ostružiny. Bylo vhodné co nejvíce využívat cesty, při dohledávkách bylo možné vyrobit velké chyby. V nejtěžší části mapy v závěru závodu si hodně závodníků stěžovalo, že způsob mapování tohoto území nebyl nejšťastnější. V každém případě jakákoliv nepozornost  při mapování byla trestána až mnohaminutovými chybami.

V sobotu se závodu na klasické trati zúčastnilo velké stádo 43 SOBů. Nejvíce se dařilo v A žebříčku Terce Janošíkové, kterou v D18 o 47 vteřin porazila pouze Bára Chaloupská.

V B žebřičku vybojovala výborné druhé místo Ivča v D50 a Honza v H35 (určitě ho mrzí chyba na první kontrole). Skvěle zaběhl Dominik v H16, kde obsadil 3. místo. Velkým úspěchem jsou i čtvrtá místa Vlaďky v D16, Evy v D40, Fány v H16 a Honzy H. v H70.

V C žebříčku zářila Zuzka v D16 a Ivka v D35 (obě na nejvyšším stupínku). Dařilo se Miládce v D55 (3) i Lence v D16 (4). Pochvalu však zaslouží všichni naši členové spolku, kteří dokončili závod v mapově náročném terénu 😃😁😃.

Nedělní krátká trať se mi líbila více. Opět zejména první a závěrečné kontroly působily některým našim závodníkům velké časové ztráty. Skvěle zaběhla Terka, která ovládla D18A. Dařilo se i Evě (druhá v D40B), čtvrté místo vybojovala Vlaďka v D16 a Roman v H50, šesté místo pak Kája v D14.

A jaké je konečné umístění v B žebříčku?

5. místo v D14 znamená A licenci pro Káju, 10. místo pak B licenci pro Adélku. Vlaďka vyhrála D16 a získala A licenci. Fána šestým místem a Štěpán 11. místem obhájili B licenci. Dominikovi jen o 2 body utekl A licence, společně s Matoušem obhájili B licenci.

Ivča s přehledem vyhrála D50, Roman skončil 4. V H50.