Mistrovství a Veteraniáda ČR ve sprintu v Táboře

Mistrovství a Veteraniáda ČR ve sprintu v Táboře

Za sedmero horami a sedmero řekami 12 SOBů bojovalo s nástrahami husitského Tábora. Iva Poklopová si přivezla medaili, my ostatní pak mnoho zážitků. Sprint se běžel v nádherném prostředí historického města s kamennou dlažbou a úzkými uličkami (takové Benátky v malém provedení bez vodních kanálů). Mistrovské tratě měly volbu postupů ztíženou umělými zábranami.  Tratě s mnoha volbami prověřily pozornost téměř 1200 závodníků i jejich fyzickou kondici (bylo značné teplo). Já byl se svým výkonem spokojen s výjimkou chybky při postupu na 4. kontrolu.  25 vteřin ztráty mne připravilo o tři místa celkového umístění. I tak 15. místo ze 41 účastníků nepovažuji za špatné.

A výsledky našich?

Nejlepší umístění dosáhla v D50 Iva Poklopová – 3. místo .

Eva H. bez chyb 8. místo v D45, Vlaďka po minutové chybě na 2. kontrole skončila se ztrátou 1:48 na 34. místě v D16. Pochvala pro Káju, která zaběhla bez výrazných chyb.

Dařilo se i odchovancům našeho spolku: Vendula Horčičková vyhrála elitu žen, její bratr Vítek pak získal bronz v H20. Terka Janošíková vyhrála kategorii 20, Adélka Indráková získala bramboru v elitě žen.

Zajímavé jsou rozbory postupů: http://o-news.cz/mcr-ve-sprintu-kde-se-rozhodovalo/

Webové stránky závodů jsou zde