Letošní první Béčka

V sobotu čekalo závodníky první kolo žebříčku B-Morava – závod na klasické trati v Háji ve Slezsku (Ostrá Hůrka) ve středně kopcovitém terénu většinou s dobrou průběžností kde byly zbytky po 2. světové válce (jámy a zákopy včetně zřícenin opevněných obranných linií), cca půl lesa byla listnatá, půl jehličnatá. Startovalo 800 závodníků. Jelikož se startovalo po šesti minutách, tak při takovém počtu zavodníků byl rozdíl v čase startů i několik hodin. Z tohoto důvodu doporučuji rodinám, aby si daly do přihlášky na závody požadavek na podobný startovací čas členů rodiny. Obvykle pořadatele vyhoví 😃.

Kdo startoval pozdě, tak běžel v dešti. Nám ve předu startovního pole počasí přálo. Na druhou stranu vyšlapávali jsme cestičky ke kontrolám, což závod zrychlovalo. Začatek závodu byl umístěn ve členitém terénu s hustým podrostem. Mnoho zavodníků zde chybovalo. Já zde udělal jen jednu menši chybu poté, co mne zdržela holčina, která potřebovala poradit kde se nachází. Poté se mi celkem dařilo fyzicky i mapově. Chybu jsem však udělal na královském (dlouhém) postupu, kde jsem to valil sice téměř po čáře, ale s kopcem navic. Deset vrstevnic navíc je moc, stalo mne to tak 3 minuty. Poté jen drobné chybky v zavěru. S osmým místem jsem spokojený nebyl. Zvláště když jsem se dozvěděl, že Jirka je přede mnou😂.

A jaké jsme slavili úspěchy?  Účast 34 SOBů.

Zlato Honza v H35B a Štěpán v H18C

Stříbro Ivča v D50B

Bronz Magda Kubíčková v D10, Hanka v D35C a Honza  v H70B

5. místo Pavla v D12, Kája v D16B, Vlaďka v D18B, Robert v H35

6.misto Jirka v H50B
V neděli se konal závod Českého poháru štafet s centrem ve Smolkově, terén byl podobný jako v závodě na klasické trati, ale v nižších pasážích byly navíc vodoteče a vegetační prvky. Postavili jsme 11 štafet. Dvě štafety získaly bronz z MIstrovstvi Moravy ve šafetách: štafeta be složení Ivča, Zuzka a Hanka v D135, Honza Hálek, Tonda a já v H135. Výborně běžely dorostenky (Vlaďka, Zuzka, Markéta), které vybojovaly 7. příčku, ale i dorostenci (Fána, Mates a Erik) , kteři skončili osmí. Skvěle zaběhl i Filip a Franta K. Smutný byl Racek, který ztratil čip jestě před prvni kontrolou. Snažili jsme se ho nalézt (tím myslim čip, Racek se nachází sám😂), nebyli jsme však úspěšní….. Ale bylo více SOBů, kteří si v mapově obtížném závodu trochu poškodili své sebevědomí ….

Velká pochvala všem, co se zúčastnili a podporovali ostatni Soby.