Jak jsme si vedli ve štafetách a sprintu v Brně?

Jak jsme si vedli ve štafetách a sprintu v Brně?

4 naše štafety, Vítek s Terezou v rámci hostování a děvčata v rámci štafet Hanácké oblasti zasáhly do sobotních štafet u Bíteše. Běželo se v plochém terénu, ve smrkový lese se spoustou vegetačních detailů a hustou sítí cest, místy se zajímavými vrstevnicovými detaily. Hustníků a ostružin jako na Kopečku. Tratě byly těžké, zejména dohledávky v hustnících. Kromě terénu a porostů se mnoho závodníků utkalo se zástupci hmyzu. Sršně útočily organizovaně ve skupinách a mnoho závodníků běželo “jako o život”.  Výborně zaběhl Vítek v H18, kde nejlepším časem ze své štafety výrazně přispěl ke 3. místu STE. Spolehlivý výkon předvedly Adélka, Vikča i Kája v D12 i Vlaďka v D14. Štěpán s Matoušem a Pepou vybojovali své první body do žebříčku štafet, když v H18 obsadili zejména díky výkonu Pepy 20. místo. Na bednu (3.místo) se dostaly Lenka, Ivča a Ivča v D135. Robert, David a Roman dosáhli na 7. místo v H105.

Sprint se běžel v sídlištní zástavbě brněnské části Lískovec, která je hodně ve svahu. Tratě i terén byly moc pěkné, mnoho závodníků se v těžkém závodu dopouštělo chyb. Nejlepšího výsledku dosáhly Terka, která vyhrála D18A o 24 vteřin a Ivča Poklopová, jež vyhrála D45C.

V nedělních štafetách se nejvíce dařilo štafetě v kategorii „nesmrtelných“, tj. H165, kde Roman, Tonda a Jirka obhájili svojí letošní neporazitelnost a prodloužili svojí šňůru vítězství na dvě. Opět dobře zaběhl Vítek v kategoriiH18 (tentokrát i se sršním bodnutím). Ivča, Ivka a Hanka vybojovaly 2. místo v D135. Výborně zaběhla Kája v D12, kde výrazně přispěla k 10. místu . Opět spolehlivý výkon predvedla Vlaďka v D14 a tím pomohla své štafetě k pěknému 5. místu. Všem, kteří se zúčastnili, náleží pochvala za bojovnost!!